VoxVote - The Voice of Your Audience

Gratis en gemakkelijk stemmen met je mobieltje. Stemmen zonder stemkastje. Resultaten direct live in een grafiek.


Nu direct zelf proberen? VoxVote is gratis te gebruiken. Lees meer op de website www.voxvote.com

zondag 4 mei 2014

Mijn tweede startup, je hebt er een rakeling voor nodig zegt mijn vrouw

Je bent de veertig gepasseerd, je hebt een prachtbaan en 20 jaar voor anderen hard gewerkt. En dan? Je zit midden in super gave internet ontwikkelingen, apps en de kids gebruiken overal een tablet voor. Tja dan overleg je met je vrouw, en dan zeg je je baan op.

Dat was 4 jaar geleden, en mijn eerste startup YEL was geboren. Mooie dingen meegedaan, veel van geleerd en flink wat spaargeld erdoorheen gejast. (En 2 jaar geen inkomsten....). Paar grote klanten maar er zat niet voldoende groei / lange termijn in.
Moet je dan de handdoek in de ring gooien? Echt niet... gewoon doorgaan. Niet als Don Quichot blindelings in de afgrond, maar doordacht. Opzoek naar iets nieuws, binnen de raakvlakken wat je kan en wat je wil.

Maar vooral, is er (toekomstig) behoefte aan je product, is er een business model, lost het iets op? En is het leuk om te doen, want een startup op je zolderkamer, al dan niet met vrienden, is soms best eenzaam. Je moet doorzetten en bijna alles zelf doen.  Sparren met een coach, andere startups ontmoeten geeft ook energie en contacten maar het is een lange weg. Dat was het voor Bill Gates en Steve Jobs ook. Doorzetten, leuren en sleuren.

Even terug naar de rakeling.
Ik denk dat het succes van VoxVote mede is bepaald door wat mijn vrouw Barbara een rakeling noemt. Ik had nog nooit van die term gehoord maar het is iets als een "succesvolle mislukking'.

Quote:
Een rakeling is een positief woord voor iets nieuws dat je terecht hebt ondernomen maar dat (nog) niet tot het gewenste resultaat heeft geleid.De redenen dat rakelingen uiteindelijk geen succes zijn geworden, kunnen divers zijn: de omstandigheden zijn veranderd; een betere optie is gekozen; je hebt een fout gemaakt; het lot heeft het anders beslist; er waren opeens andere prioriteiten, enzovoorts.Er is op dit moment geen Nederlands woord voor dit fenomeen. Je hebt het woord mislukking of fout, maar dat klinkt negatief. Een poging, of een initiatief, is pas begonnen. Een rakeling herken je pas als je terugkijkt. Uit een rakeling kun je altijd wijze lessen trekken.
Dat is een mooie omschrijving, ergens online gevonden. Je kan een rakeling pas herkennen als je terugkijkt. Al het goede van VoxVote komt voort uit de net niet gelukte zaken bij YEL.
Zelf een project starten en direct met VoxVote aan de slag? Onze ontwerp studio (designer)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten