VoxVote - The Voice of Your Audience

Gratis en gemakkelijk stemmen met je mobieltje. Stemmen zonder stemkastje. Resultaten direct live in een grafiek.


Nu direct zelf proberen? VoxVote is gratis te gebruiken. Lees meer op de website www.voxvote.com

dinsdag 6 mei 2014

VoxVote bij Frankwatching gespot

VoxVote: Antwoorden & stemmen van je publiek verzamelen tijdens presentaties

Geef je vaak presentaties? En ben je altijd op zoek naar manieren om je publiek meer te betrekken? Met VoxVote kan jouw publiek via mobiel antwoorden op vragen die jij stelt. Resultaten zie je vervolgens live terug op groot scherm. Vincent van Witteloostuyn, oprichter en eigenaar van VoxVote, vertelt.Wat is VoxVote?
“VoxVote is een software-platform waarmee je tijdens presentaties informatie kunt verzamelen uit de zaal. Als spreker, leraar of dagvoorzitter kun je met VoxVote vragen stellen, waarop de deelnemers in de zaal (via Wi-Fi of een andere internetconnectie) direct kunnen stemmen. Dit stemmen gebeurt anoniem, wat de respons vaak verhoogt. De resultaten worden grafisch weergegeven op het grote scherm van de spreker. Na afloop is het mogelijk om een samenvatting van alle antwoorden per e-mail te ontvangen.

Vragen kunnen worden ingevuld met de iOS-app, of via elke browser via live.voxvote.com. VoxVote voorkomt gedoe met de huur van stemkastjes, of kosten voor een SMS-voting. De dienst kent daarnaast geen deelnemerslimiet en kan dus gebruikt worden voor een onbeperkt aantal mensen in de zaal. VoxVote is gratis in gebruik bij de eerste 10 events.”

Waarom dit initiatief?
“Presentaties zijn nog vaak eenrichtingsverkeer. De spreker zendt dan vooral, wat het erg saai maakt. Een evaluatie van de spreker, of metingen vinden amper plaats. Als ze er al zijn gebeurt het vaak naderhand, bijvoorbeeld op papier (anno 2014!) of via een enquĂȘte achteraf. Waarom niet meteen live metingen doen?

Sta juist toe dat de mensen in je zaal af en toe de smartphone gebruiken om je onderwerpen uit je presentatie te meten. Stel bijvoorbeeld van tevoren een vraag, doe je presentatie en meet de verschillen met dezelfde vraag aan het eind.”

Hoe werkt VoxVote?
“Als spreker kun je vragen van tevoren verzinnen en testen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan op het moment dat je voor de zaal staat. Mocht je ter plekke een vraag willen verzinnen? Ook dat kan. Als je klaar bent met het ontwerpen, dan kun je de zaal uitnodigen met je unieke 5-cijferige pincode. Alleen met die pincode kunnen deelnemers stemmen op je vragen.

Tijdens de presentatie open je een vraag en vervolgens kunnen de deelnemers op live.voxvote.com of met de iOS app stemmen. De grafiek toont meteen de resultaten in % of aantallen. Hierdoor kun je de resultaten direct met de zaal bespreken, bijvoorbeeld de hoge scores of andere interessante uitkomsten. Na afloop sluit je het project af, wat de deelnemers de mogelijkheid biedt om een samenvatting per e-mail te ontvangen. Tot slot kun je het project nog archiveren, bewaren, aanpassen of delen.”

Wat zijn de belangrijkste facts?
“VoxVote is net gestart en groeiend. Voorlopig zijn we nog 100% gratis voor deelnemers (publiek), omdat ons eerste doel is om marktaandeel te verzamelen. Later willen we de verzamelde data gaan gebruiken voor trends en statistieken.

Ons business model: de eerste 10 events zijn gratis (ter waarde van €150), daarna bieden we de mogelijkheid om extra credits te kopen. VoxVote biedt geen maandabonnementen, we werken met bundels van credits. Veel flexibeler en het past veel beter bij de congres- en eventmarkt. We zijn ruim 80% goedkoper dan onze concurrenten, bovendien bieden we geen limieten aan het aantal deelnemers in de zaal.”

Wie is er betrokken bij VoxVote?
“VoxVote is opgericht door mijzelf, Vincent van Witteloostuyn. Ik ben een internetveteraan met een passie voor data, afkomstig van marktonderzoeksbureau GfK. Ajay Gunpal is verantwoordelijk voor het software development en DevJockeys hebben de native iOS app verzorgd. Andere betrokken partijen zijn GfK (het onderzoeksbureau), Teeuwengroep (event organizers/sprekersbureau’s), NHTV Breda en andere event organizers.”

Contact met Vincent 06 83 33 51 56

Artikel afkomstig van: http://www.frankwatching.com/gespot/voxvote/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten